Samostalni referenti, Proleter


četrtek, 31. oktobra 2019 ob 21:00

KAK Ormož in MCO

predstavljata

SAMOSTALNI REFERENTI (Ska, Beograd)
http://www.facebook.com/Referenti

PROLETER (Punk rock, Zagreb)
http://bit.ly/proleterface

Desetčlanska skupina Samostalni referenti že od leta 1996 navdušuje z avtentično, plesno mešanico ska in punk glasbe, okrepljeno z violino in harmoniko, ki ju v omenjenih glasbenih zvrsteh bolj poredko zasledimo. Svoj zvok imenujejo Belgrade Turbo Ska.
Do prvih demo posnetkov so prišli leta 1999. Za nekatere izmed pesmi so posneli tudi videospote, dve pa sta se leta 2003 znašli tudi na kompilacijskem CD-ju Ska Factor Positive, ki ga je izdala Unterhundova hišna založba Ohoho Records. Po številnih nastopih s skupinami, kot so NBG, Direktori, Atheist Rap, Elvis Jackson in Bluekilla, na festivalih, kot so Skaville, Beer Fest in Exit, ter gostovanjih na Hrvaškem in Slovaškem so leta 2011 končno prišli do prvega studijskega albuma z naslovom The GreaTESTIS Hits, ki je naletel na navdušen odziv.
Na ormoški hallooween se spet vračajo v Slovenijo, seveda ravno v Unterhund! Ne zamudite najbolj nore halloween veselice daleč naokoli! 🦇

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=97qhHbB2uB4
http://www.youtube.com/watch?v=_ccCH4ahd4w

Download albuma:
http://www.mtv.si/downloads/spletna-premiera-in-download-albuma-skupine-samostalni-referenti
_____________________________________________________

Proleter je power trio iz Zagreba katerega sestavljajo Antonio, Roland in Tin. Njihove pesmi so mešanica pop punka in punk rocka. Dečki so precej na začetku njihovega delovanja, zaenkrat so imeli par klubskih in festivalskih nastopov. Njihov prvi album “Život nije fer” je ugledal luč sveta 04.06.2018.

Video:
http://bit.ly/zivotnijeferyt

Download albuma:
http://bit.ly/zivotnijeferbc