Šaht, Prilično prazni, G.U.B.


sobota, 27. aprila 2013 ob 22:00

KAK Ormož predstavlja

Streetpunk/Oi! koncert

ŠAHT (Beograd)
http://www.myspace.com/sahtpunk

PRILIČNO PRAZNI (Beograd)
http://www.myspace.com/prilicnoprazni

G.U.B. (Ljubljana)
http://www.myspace.com/gub1

Vstopnina: 5€

 

V Unterhund na svojem prvem gostovanju v Sloveniji prihaja kultna beograjska streetpunk zasedba Šaht, ki bo promovirala novi album “Čas anatomije”! Družbo jim bodo delali someščani Prilično prazni, že stari znanci ormoške publike, ter ljubljanski G.U.B.!

Šaht so nastali leta 1989 v Beogradu. Leta 1991 so izdali debitantski kasetni album “Ti želiš Oi!”, ki mu je leta 1995 sledil “Disko, šminka i opanci”. S svojimi energičnimi in himničnimi pesmimi ter jeznimi in direktnimi besedili so hitro postali ena najbolj priljubljenih streetpunk skupin na področju bivše Jugoslavije. Po albumih “Izuvantis totalis” (1997) in “Gospoda drugovi” (2001) so svoj surovi zvok še dodatno pospešili s hardcore vplivi na izdajah “Tironanija” (2004) in “Šahtom u glavu” (2008). Po številnih koncertih v Srbiji, sosednjih državah in na legendarnem punk festivalu v angleškem Blackpoolu so leta 2010 izdali živi album “Eine Kleine Schacht Musik”, ki je bil posnet leto prej v beograjskem SKC-ju ob 20-letnici skupine.
Z nastopom v Unterhundu končno prihajajo tudi v Slovenijo, ravno pravi čas, da predstavijo najnovejši album “Čas anatomije”, ki je decembra lani izšel za Take It Or Leave It Records. Vsekakor še en koncert v Unterhundu, ki ga nikakor ne gre zamuditi!

Prilično prazni so nastali leta 1994 v Beogradu z jasnim ciljem igrati punk glasbo po vzoru britanskih skupin, kot so The Clash, Sex Pistols, Peter & The Test Tube Babies, Stiff Little Fingers in mnoge druge. Po številnih koncertih in kadrovskih spremebah so leta 2004 izdali debitantski album “Jedan minut nije dovoljan“, ki mu je leta 2009 sledil “Samo borbeno”.
Na Unterhundovi aprilski streetpunk veselici se bodo po navdušujočih nastopih v letih 2003 in 2004 ponovno vrnili v Ormož, kjer bodo spet poskrbeli za divji pogo!

G.U.B. (Gužva u bajt) so nastali leta 2004 v Ljubljani in igrajo pristen streetpunk, ki se požvižga na trende in pozerje. Po prvem demu, ki je leta 2005 izšel v samozaložbi, so leta 2009 izdali CD “Nikad pankera od nas” za BUM Records. V Ormožu bodo nastopili prvič in takoj na začetku poskrbeli za razposajeno razgrajanje!