Poison Idea, Final Approach, Life Crime


petek, 1. maja 2015 ob 21:00

Poison Idea 01-05-2015K.A.K. Ormož ponosno predstavlja:

POISON IDEA (Portland/ZDA)
www.last.fm/music/Poison+Idea

Final Approach (Krško/SLO)
finalapproach.bandcamp.com/

Life Crime (Graz/AT)
lifecrime.bandcamp.com/

Vstopnina: 10€

 

 

Poison Idea:

Poison Idea so z delovanjem pričeli že leta 1980. Neprekinjeno so delovali do 1993, pet let kasneje pa so zopet združili moči, a v nekoliko spremenjeni postavi. Skupino so nato tvorili Tom “Pig Champion” Roberts (kitara), Matt Brainard (kitara), Chris Carey (bas), Chris Cuthbert (bobni) ter vokalist in ustanovitelj skupine Jerry A. Tik pred izdajo albuma »Latest Will And Testament« je preminul Tom “Pig Champion” Roberts. Ostali člani skupine so se nato odločili, da sprejmejo predlog imena albuma kot ga je predlagal Tom. Smrt člana jih je tako prizadela, da album nikoli ni doživel release koncerta, odpovedali pa so tudi številne nastope, ki bi morali slediti izdaji. Tomu so posvetili tudi live izdajo »Pig’s Last Stand«.

Leta 2007 so se zopet vrnili na odre, da bi pospremi izdajo splita 7˝ z bendom Kill Your Idol. Toma je zamenjal Jimmy Taylor, na basu pa je pristal Rob Hume. Za tem se je zgodilo še nekaj menjav v postavi benda, danes pa tvorijo skupino vokalist Jerry A., Eric “The Vegetable” Olsen eni in Brandon Bentley na drugi kitari, Chris “Spider” Carey na basu in Nathan “Skinny” Richardson na bobnih. V tej postavi so ustvarili tudi nov album, do sedaj pa so Poison Idea izdali šest studijskih albumov ter številne EP-je in live izdaje.

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Poison-Idea-Official-/366089496806858?fref=ts

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=G7ITYiAxC6M

Final Approach:

Final Approach iz Krškega so eno izmed vidnejših imen slovenske oldschool hardcore punk scene. Bend je zasnovan leta 2002 in ga sestavlja 5 prijateljev, ki jim glasba pomeni pomemben del življenja, z njo želijo promovirati DIY principe ter se boriti proti svetovni neumnosti, pri tem pa uživati, kolikor je le mogoče. Kmalu po nastanku so izdali demo posnetek, leta 2005 pa so pri Zagrebški DIY založbi DHP 47 izdali prvi album z naslovom “Lost youth”. Od takrat sta izšla še 2 studijska albuma “Discover hate” in “Sleep, work, buy, die”, ki ju je prav tako mogoče dobiti pri zgoraj omenjeni založbi in na naslednjih povezavah.

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Final-Approach-Krško-Hardcore/118491321544372?fref=ts

Bandcamp:
http://finalapproach.bandcamp.com/

Life Crime:

Relativno mlad band, katerega začetki segajo v leto 2010 je nastal iz skupne ljubezni in zanimanja članov za stari hardcore in punk a la Black Flag in Poison Idea. Člani skozi socialno kritične tekste in agresivno glasbo, ki bi jo lahko opisali, kot neka kombinacija hardcore-a in grind-a, ventilirajo svoje frustracije in jezo v pravi sountrack za katastrofo.

Facebook:
https://www.facebook.com/lifecrime/timeline

Reverbnation:
www.reverbnation.com/lifecrime

Youtube:
www.youtube.com/user/1800Nausea

Vabljeni!