Poison Idea, Concrete Worms


petek, 15. aprila 2016 ob 21:00

PoisonIdea2016K.A.K. Ormož ponosno predstavlja

POISON IDEA
(Portland/OR, Southern Lord Records)
www.last.fm/music/Poison+Idea

CONCRETE WORMS (Beograd/Srbija)
https://www.facebook.com/Concrete-Worms-222878277780

Vstopnina: 10€

 

 

 

Poison Idea:

Poison Idea so z delovanjem pričeli že leta 1980. Neprekinjeno so delovali do 1993, pet let kasneje pa so zopet združili moči, a v nekoliko spremenjeni postavi. Skupino so nato tvorili Tom “Pig Champion” Roberts (kitara), Matt Brainard (kitara), Chris Carey (bas), Chris Cuthbert (bobni) ter vokalist in ustanovitelj skupine Jerry A. Tik pred izdajo albuma »Latest Will And Testament« je preminil Tom “Pig Champion” Roberts. Ostali člani skupine so se nato odločili, da sprejmejo predlog imena albuma, kot ga je predlagal Tom. Smrt člana jih je tako prizadela, da album nikoli ni doživel release koncerta, odpovedali pa so tudi številne nastope, ki bi morali slediti izdaji. Tomu so posvetili tudi live izdajo »Pig’s Last Stand«.

Leta 2007 so se zopet vrnili na odre, da bi pospremili izdajo split 7˝ z bendom Kill Your Idol. Toma je zamenjal Jimmy Taylor, na basu pa je pristal Rob Hume. Za tem se je zgodilo še nekaj menjav v postavi benda, danes pa tvorijo skupino vokalist Jerry A., Eric “The Vegetable” Olsen na eni in Brandon Bentley na drugi kitari, Chris “Spider” Carey na basu in Nathan “Skinny” Richardson na bobnih. V tej postavi so ustvarili tudi nov album, do sedaj pa so Poison Idea izdali šest studijskih albumov ter številne EP-je in live izdaje.

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Poison-Idea-Official-/366089496806858

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=YqlCh_tICbo

 

Concrete Worms

Surov garažni punk´n roll šus s kombinacijo moškega in ženskega vokala. Odlično ogrevanje, preden na oder ponovno stopijo legende Poison Idea.

Facebook:
https://www.facebook.com/Concrete-Worms-222878277780

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=tjX8F8c6JeM

Vabljeni!