PLAVA NOČ: Let 3, Orkester Selotejp


sobota, 11. junija 2016 ob 21:00

Let3LET3 (Rijeka, HR)

ORKESTER SELOTEJP (Ormož)

Vstopnina: 8€

RK Jeruzalem Ormož vas v sodelovanju s festivalom Ormoško poletje in KAK Unterhund ob zaključku sezone vabi na prav poseben koncert.

Naši navijači Ormožani bodo predstavili kompilacijo navijaških pesmi, na kateri so pridno delali zadnji 2 leti, na odru pa se jim bodo kot gosti večera pridružili hrvaški šok rockerji LET3!

Orkester Selotejp se vrača! Skupina, ki je “kriva” za našo himno, se v spremenjeni zasedbi vrača na odre! Za Orkester Selotejp bodo nastopili: Branko Puklavec (vokal, kitara), Domen Obilčnik (bas), Kruno Karlovčec (bobni), Jaka Majcen (kitara), Aljoša Širovnik Vičar (Harmonika), Matej Mertuk (pozavna). Na odru se jim bo pridružilo še nekaj glasbenih gostov, ki so sodelovali tudi pri snemanju kompilacije.

Orkester Selotejp – Navijaška

Orkester Selotejp – Študentska leta

Orkester Selotejp – UltraKmet

LET 3

EKSCENTRIČNI ROCK PROVOKATORJI KMALU V ORMOŽU

Let 3 – Dijete u vremenu:

Let 3 – Profesor Jakov:

Let 3 – Ero S Onoga Svijeta spot HQ:

Reški rock provokatorji Let 3 se po več kot 15ih letih vračajo v Ormož!

Že od svojih začetkov leta 1986 Let 3 spadajo pravzaprav med glasbene fenomene. Prvovrstna rock atrakcija se kiti z izstopajočo liriko, spontanimi in hkrati izpiljenimi koncerti, teatralnostjo in energičnostjo na odru, unikatenim zvokom, specifičnim humorjem in nenehno prisotno bizarnostjo, zanemariti pa ne smemo niti neglasbenih aktivnosti članov banda (gledališče …). Let 3 so pač edinstveni in zanimivi – tako po idejah, glasbi in energiji kot po njihovi težnji po šokirnaju in provokaciji.

Prve skladbe so Let 3 objavili v poznih 80-ih letih prejšnjega stoletja na kompilaciji ‘Rijeka – Pariz – Texas’. Sledili so skoraj ponarodeli albumi ‘Two Dogs Fucking’ (1989), ‘El Desperado’ (1991) in ‘Peace’ (1994) ter dvojni live album ‘Živi kurac’ (1996). Leto kasneje je izšel njihov najbolj drastičen konceptualen album, naslovljen ‘Nečuveno’. Album ni vseboval ničesar, še posnete tišine ne. Leta 1998 so izdali album ‘Jedina’ – koncept je bil hkrati preprost in zapleten: posneti in izdati vrhunsko glasbo na unikaten način – v enem in edinem izvodu! Julija 2005 so Let 3 preko spleta odprli natečaj ‘plačaj in ustvari’ – spletni natečaj za fane skupine za soustvarjanje albuma ‘Bombardiranje Srbije i Čačka’ (2005). Leta 2008 izdajo album – box set ‘Živa pička’, svoj prvi DVD.

Let 3 so v preteklem letu presenetili s kopico raznolikih glasbenih poslastic. Marca lani so izdali vinil ”Kurcem do vjere/ Thank you Lord”, na katerem so zbrali lastno gledališko delo in koncertne posnetke. Po kompilacijskem vinilu ”Kurcem do vjere/ Thank you Lord”, svojevrstnem zapisu dosedanjega gledališkega in koncertnega delovanja zasedbe, so Let 3 pred pozabo rešili še svojo preteklost – Let 2. Lansko jesen so predstavili album ‘Punjeta’ , pravzaprav album z še neobjavljenimi posnetki in raritetami predhodnice skupine Let 3, Let 2. Album je tako prvi (in edini) uradni izid kultne reške formacije, ki se je po kratkem delovanju pretvorila v Let 3. V širok glasbeni spekter zasedbe Let 3 je bil konec preteklega leta dodan tudi soundtrack filma ‘Kauboji’, za katerega je Mrle s svojo življenjsko sopotnico Ivanko Mazurkijević spisal glasbo.

Let 3 so v Ormožu zadnjič nastopili na samostojnem koncertu pred dolgimi 15 leti. Ne zamudite jih v kultnem ormoškem KAK Unterhund!
Let 3 obljubljajo pravo koncertno poslastico s starimi hiti, kot so ‘Izgubljeni’, ‘Vjeran pas’, ‘Sam u vodi’, ‘Profesor Jakov’, ‘Tazi-tazi’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Ero s onog svijeta’, predstavili pa bodo tudi nekaj novih skladb, ki se že prelivajo iz idej v izvedbo.

VSTOPNINA JE 8€, vsi prihodki zbrani od prodaje vstopnic, pa gredo za poplačilo stroškov izdelave navijaškega albuma. Vstopnice bo v kratkem možno kupiti v TIC Ormož.

PRIDITE IN PODPRITE NAŠE NAVIJAČE, KI OBLJUBLJAJO NEPOZABNO ZABAVO!
NAPRED PLAVI!