Piknik, Horror Piknik, Psihoza


sobota, 8. februarja 2014 ob 22:00

KAK Ormož predstavlja

PIKNIK & HORROR PIKNIK
(punk/pop rock/thrash metal, Novi Sad)
http://www.myspace.com/piknik

PSIHOZA
(grindcore/punk/experimental, Nova Gorica)
https://myspace.com/wcp

Vstopnina: 5€

 

 

 

Piknik je nastal leta 1995 kot studijski projekt avtorja Gos’n Bandarja. Do leta 2006 so nastali številni neobjavljeni albumi kot rezultat glasbenega eksperimentiranja v prostorih Piknik studia. Pesmi Piknika so v teh letih dobile trume ljubiteljev in oboževalcev, pogosto pa so se predvajale tudi na radijskih postajah, čemur je sledila ponudba za prvo uradno izdajo. Leta 2007 se je tako na underground sceni pojavil album Miš, puž i ker za založnika SKCNS in spodbudil zahteve občinstva za koncertno aktivnost skupine. Gos’n Bandar je zbral prvo živo zasedbo, ki bo nadaljevala tradicijo glasbene vizije Piknika. V njihovi izvedbi so nastale mnoge pesmi, leta 2008 pa posnamejo drugi album Dembelan.
Vzporedno s Piknikom nastane tudi frakcija benda Horror Piknik, posvečena avdiovizualni tradiciji old school thrash metala, ki s svojo iskreno in zabavno interpretacijo osvoji metalsko publiko nad vsemi pričakovanji. Pred kratkim so izdali EP Spid metal je živ za ameriško založbo Stormspell Records.
Danes so na nastopih Piknik in Horror Piknik ena ekipa v vsej svoji raznolikosti glasbenih stilov in scenskega nastopa. Animirajo publiko, ki ji je blizu hard core, punk, pop rock, thrash metal, electro industrial in zafrkljiva družbena kritičnost. Skupine se ne da uvrstiti v noben glasbeni stil, saj v enaki meri igrajo vse, čeprav je v zadnjem času očitna tendenca nagibanja k tršemu kitarskemu zvoku.

Psihoza – primorska grindcore liga na pohodu! Od brutalnosti do totalne zajebancije… Vse se je začelo leta 2006 z njihovim prejšnjim projektom imenovanim Drunkdead, ki pa ni trajal dolgo. Nato so razpadli in imeli daljšo pavzo. Okoli leta 2008 so začeli s pogovori o ustanovitvi nove skupine in tako so v začetku 2009 imeli prve vaje. Vsak v skupini je imel svoj glasbeni okus, sledili so kompromisi in tako je nastala Psihoza, kot jo poznamo sedaj.

 

Vabljeni!