OUT OF CONTROL TOUR 2012: Master, Manifest, Coma, Raw In Sect, Bastard Peels


sobota, 24. novembra 2012 ob 21:00

Bangyourbrain.com & KAK Ormož predstavljata

OUT OF CONTROL Tour 2012

MASTER (Death/thrash metal, ZDA/Češka)
www.master-speckmetal.net
www.myspace.com/masterspeckmann

MANIFEST (Thrash metal, Norveška)
www.manifestmetal.com
www.myspace.com/manifestnorway

COMA (Thrash metal, Italija)
www.myspace.com/comathrashcagliari
www.facebook.com/pages/COMA/148631398509236

RAW IN SECT (Thrash metal, Grčija)
http://www.rawinsect.com
http://www.facebook.com/rawinsect

BASTARD PEELS (Grindcore, Avstrija)
http://www.bastardpeels.com
http://www.facebook.com/bastardpeels

Vstopnina: 8€

MASTER

Z letnico nastanka 1983 Master spadajo med absolutne pionirje death metal zvoka, ki jih med svoje vplive prištevajo skupine, kot so Napalm Death, Repulsion,Terrorizer, Obituary in Benediction. Gonilna sila in edini originalni član benda, basist in vokalist Paul Speckmann je ena ključnih osebnosti v metal undergroundu in je znan tudi po delovanju v kultnih zasedbah, kot so Death Strike, Abomination, Krabathor in Martyr. Master so že leta 1985 posneli material za prvenec, ki pa zaradi raznih zapletov takrat ni bil izdan, skupina pa je začasno prenehala z delovanjem. Posnetki so našli pot iz studia in povzročili navdušenje v underground sceni ter vplivali na številne skupine, ki so šele razvijale svoj zvok. Leta 1990 so Master pri vzpenjajoči se založbi Nuclear Blast končno prišli do istoimenskega prvega albuma, ki sta mu sledila On the 7th Day God Created Master (1991) in Collection of Souls (1993). Po ukvarjanju z drugimi projekti in preselitvi na Češko v novem tisočletju je Speckmann s prenovljeno zasedbo Master posnel niz odličnih albumov, na katerih ostajajo zvesti surovemu, s punkom pomešanemu death/thrash zvoku ter družbenokritičnim besedilom. V Unterhundu bodo predstavljali novi album The New Elite, ki je letos poleti izšel za Pulverised Records, seveda pa ne bodo manjkale tudi stare klasike, kot so Pay to Die, Funeral Bitch in Master. Za vse ljubitelje pristnega death metala je udeležba seveda obvezna!

MANIFEST

Manifest slovijo kot eden najnevarnejših norveških bendov v živo. Prvi album Half Past Violence so izdali leta 2005. Po številnih festivalskih nastopih in turneji z Entombed so  z albumom Hedonism (2007) poželi navdušene kritike po vsej Evropi. Predlani so pri lastni založbi Violent Media izdali album Written in Blood, izdajo pa so pospremili s številnimi nastopi, med drugim tudi na glavnem odru Inferno Festivala. V sklopu turneje Out of Control bodo zatresli tudi Unterhund!

COMA

Skupina Coma je nastala leta 2001 v želji po igranju glasbe v slogu Bay Area thrasha. Za sabo imajo številne koncerte s skupinami, kot so Mnemic, Extrema, Rebel Devil, Chaoswave in Solid Vision. V Unterhundu bodo predstavili debitantski album Mindless.

RAW IN SECT

Skupina je nastala leta 2006. Po dobro sprejetem demu iz leta 2007 so lani izdali debitantski album Red Flows, na katerem združujejo hitrost thrasha z groove in progresivnimi vplivi.

BASTARD PEELS

Bastard Peels že od leta 2002 igrajo podivjani death grind. V Unterhundu bodo predstavili novi album Wer das Sclechte nicht ehrt.