Otvoritev razstave ROCK FOTOGRAFIJA 2002-2012 Borisa Voglarja in projekcija posnetka koncerta ROCK PIKNIK 91


petek, 15. junija 2012 ob 20:00

ob 20h

rock fotografija 2002-2012 rock piknik 91KAK Ormož svečano vabi na

Otvoritev razstave ROCK FOTOGRAFIJA 2002-2012 Borisa Voglarja
in
projekcijo posnetka koncerta ROCK PIKNIK 91 ob 21. obletnici

Boris Voglar:

http://billy.500px.com

http://bbilly.deviantart.com

http://jpgmag.com/people/BBilly

Rock piknik 91:

http://www.youtube.com/watch?v=WNwV_sKC7c4
Vstop prost!

Boris Voglar (Ptuj, 1971) se je aktivno srečal s fotografijo že v osnovnošolskih letih, popolnoma pa se ji je zapisal v preteklem desetletju, ko je iz hobija nastala strast, iz prostočasovne dejavnosti pa obsesija. Ker so glasba in koncerti nekaj, kar ga spremlja že več kot 25 let, je prehod od pasivnega obiskovanja koncertov v aktivno soudeležbo s fotoaparatom postal nuja. Ob dokumentiranju dogajanja na in pred odri, kar je očiten in prvi cilj fotografiranja, mu vedno znova predstavlja izziv preseči le-to. Z avtorskim pristopom in oblikovanjem osebnega stila nastajajo fotografije, ki z naslednjim dogodkom ne usahnejo v pozabo, temveč na nek način zapisujejo tudi zgodovino subkulturnega brbotanja.
Z zavestno odločitvijo o preseganju žanrskih in slogovnih omejitev se podaja na koncerte različnih glasbenih zvrsti. Rock, punk, metal, hard-core, stoner, elektronika, klasika, etno, vse to je lahko dobra glasba in na vsakem od takšnih dogodkov lahko nastane dobra fotografija. Objave v mnogih spletnih in tiskanih medijih to potrjujejo, National Geographic, Mladina, Turist Plus, Muska, Glasna, Pogledi, Dnevnik, Slovenske Novice, Večer, Štajerski Tednik, Ptujčan, www.rockonnet.com, www.zvpl.com, www.adrenalin.si, www.rockthestage.si, www.muzika.hr in www.terapija.hr so le nekateri od teh.
Ob bolj ali manj odmevnih samostojnih razstavah in sodelovanjih na skupinskih, ter ob aktivnem članstvu v Fotoklubu Maribor so angažmaji pri fotografiranju za organizatorje in na festivalih kot so EXIT, O.Z.O.R.A., Dnevi Poezije in Vina, Magdalena, Art Stays, Art Ptuj, Godi Bodi, Aye Festival, Lent, Metalcamp, Kino Šiška, Konservatorij za Glasbo in Balet Maribor tisti, ki govorijo o tem, da počitka ni in da je pričujoča razstava sestavljena ekskluzivno za ormoški klub Unterhund le trenutek reflesije – le kratek predah pred poletno sezono, ki je v letu EPK še za kanček bolj zapolnjena z dogodki.
Na razstavi bo možno videti le delček iz opusa, ustvarjenega v preteklih desetih letih na rock koncertih v Sloveniji, pa tudi Hrvaški, Avstriji, Madžarski in Italiji. Ne bodo manjkali izbrani trenutki s koncertov izvajalcev, kot so Primus, UK Subs, The Exploited, Anti Nowhere League, D.R.I., D.O.A., Nomeansno, Hanson Brothers, S.N.F.U., Megadeth, Testament, Kreator, Sepultura, Exodus, Helloween, Saxon, Destruction, Death Angel, Death Stars, Dimmu Borgir, Belphegor, Living Colour, Isis, No Use for a Name, Melvins, Lamb, ZZ Top, Steve Vai, TM Stevens, Swans, Mudhoney, Faith No More, In Flames, God is an Astronaut, Queens of the Stone Age, Monster Magnet, The Subways, Tindersticks, Placebo, Young Gods, Front Line Assembly, Arrested Development, Edo Maajka, Laibach, Elvis Jackson, Melodrom, Pankrti, Psycho-path, Noctiferia, Res Nullius, Demolition Group, Katalena, Kvinton, nekateri od njih pa so bili v objektiv ujeti prav v ormoškem Unterhundu.

Rock Piknik 91 se je zgodil 15.6.1991 na dvorišču ormoškega gradu. Številnemu občinstvu so se predstavile skupine Polska malca, It’s Not For Sale, CZD, Pleroma, GRB, Sleazy Snails, Baby zdravo, 4.B.IV, Državni udar, Trauma, NKV, Satirical Poem, Pridigarji in Wasserdicht.
Natančno 21 let po tem imenitnem dogodku si boste v dobro uro trajajočem posnetku lahko ogledali po dve skladbi vsake nastopajoče skupine in se spomnili oz. videli, kako veselo je bilo!

Vabljeni!