ODPADKI DRUGE GENERACIJE – Po stopinjah nekega punka (projekcija filma)


sobota, 4. marca 2017 ob 18:00

Odpadki druge generacije-filmKAK Unterhund in Mladinski center Ormož predstavljata:

ODPADKI DRUGE GENERACIJE – Po stopinjah nekega punka (projekcija filma)

Predstavitev knjige Jasne Babić: V VRTINCU SUBKULTUR

Vstop je prost!

 

 

 

18.00 MLADINSKI CENTER Ormož

Predstavitev knjige Jasne Babić: V VRTINCU SUBKULTUR

Po predstavitvi knjige sledi debata o lokalni subkulturni sceni pod vodstvom Marijance Korotaj, z gostjama Jasno Babić in Dunjo Danial, ter s soustvarjalci domače subkulturne scene.

20.00 KAK UNTERHUND Ormož

Projekcija dokumentarnega filma ODPADKI DRUGE GENERACIJE – Po stopinjah nekega punka

Po ogledu filma sledi afterparty.

Vstop je prost!

ODPADKI DRUGE GENERACIJE – Po stopinjah nekega punka (Slovenija, 2016, 62 min)

“Po osamosvojitvi Slovenije se je zdelo, da je zgodba punka na Slovenskem končana. A vsak konec je hkrati nov začetek. Po letu 1991 se oblikuje nova, druga generacija punkerjev, ki še danes verjame, da je drugačen svet mogoč in potreben. O punk ideologiji, kulturi, glasbi, skvoterskem gibanju, svobodoljubju in politični borbi pod zastavo anarhizma nam pripovedujejo aktivni pripadniki undergrounda: glasbeniki, aktivisti, skvoterji, glasbeni promotorji in organizatorji. Iz prve roke, neposredno.
To je dokument neodvisnosti, ljubezni do glasbe in ustvarjanja.
Od panksov za pankse.”

Režija: Dunja Danial
Scenarij: Dunja Danial, Jasna Babić

https://www.youtube.com/watch?v=2mMB5rRktaI

V VRTINCU SUBKULTUR – Jasna Babić

Knjiga V vrtincu subkultur: “Gre za izvirno temeljno delo na področju slovenske humanistike in kulture. Osnovna tema knjige so subkulture, natančneje: analiza obstoječih subkulturnih teoretskih konceptov. Avtorica na osnovi svojega večdesetletnega delovanja na tem področju prikazuje, kako so se oblikovale in spreminjale definicije subkultur, kako se je razvijalo pojmovanje oziroma več soobstoječih konceptov subkultur in raziskovalnih tradicij, kje so bili poudarki v posameznih raziskovalnih obdobjih, ki so vplivali na spremembo splošne definicije subkultur vse do danes. Vsebinsko se je omejila na teoretska dognanja in razlage, ki so jih razvili pisci kulturnih študij v povezavi z mladinsko kulturo, zlasti glasbo.” (Založba sophia)
http://www.zalozba-sophia.si/katalog/2016/v-vrtincu-subkultur

Mag. Jasna Babič je sociologinja in kulturologinja, zaposlena na Mirovnem inštitutu (področje raziskovanja: kulturna politika, civilna družba), vse od leta 1998 soustvarja program AKC Metelkova mesto, je avtorica številnih tekstov na tem področju, knjiga pa je njen prvenec.

Vabljeni!