Nade iz inkubatora, Dr. Zero


petek, 22. marca 2013 ob 22:00

KAK Ormož predstavlja

Punk koncert

NADE IZ INKUBATORA (Subotica)
https://www.facebook.com/nadeizinkubatora

DR. ZERO (Sladki Vrh)
http://www.myspace.com/drzero1

Vstopnina: 5€

Ob 23-letnici kluba v Unterhund prihajajo kultni subotiški punk prvoborci Nade iz inkubatora, ki bodo promovirali novi EP Skalper, in stari znanci ormoške publike, punk rockerji Dr. Zero iz Sladkega Vrha!

V soboto, 23.3. Nade iz inkubatora igrajo v Menzi pri koritu na Metelkovi, LJ.

Skupina Nade iz inkubatora spada med prve lastovke punka na področju tedanje Jugoslavije. Nastali so leta 1978 pod vplivom Sex Pistols in The Clash. Postali so znani po ekscentričnih in provokativnih nastopih, glasbeni orientaciji, ki so jo poimenovali harmonični punk zvok, ter po za tisti čas avantgardnih in svobodnjaških besedilih. Leta 1987 so se uvrstili v finale Zaječarske gitarijade, vendar zaradi različnih zapletov ni prišlo do obljubljenega snemanja LP plošče, leta 1988 pa so prenehali nastopati.
Po večletni pavzi je frontman Dragan Jakovčević ponovno aktiviral skupino, lani pa je izšel tudi debitantski album »Noću u mom gradu« s kultnimi pesmimi, kot so »Devojka iz predgradja«, »Proleteri« in »Sam protiv svih«. Letos prvič prihajajo tudi v Slovenijo, predstavili pa bodo novi EP »Skalper«, ki marca izide pri založbi NE! Records, specializirani za kultne ex-Yu punk bende. Poleg albuma in EP-ja Nad iz inkubatora so izdali tudi albume skupin Kuzle, Paraf, Kaos, Proces in Quod Massacre ter EP-je skupin UBR, Ženevski dekret in O!Kult.
V Unterhundu se torej ponovno obeta pravi praznik pristnega punka, in to ravno v marcu, ko klub slavi svojo 23-letnico! Ne zamudite!

LP info:
http://www.nerecords.se/?sida=artikel&id=107

Punk rock trio Dr. Zero so leta 1999 ustanovili prekaljeni glasbeniki po razpadu skupin Delaware in Paragraf. Leta 2002 so izdali istoimenski prvenec, ki je navdušil z
energičnimi in udarnimi pesmimi. Leta 2006 mu je sledil album Dirty Way, na katerem so se predstavili s še bolj zgoščenim in fokusiranim zvokom. Odigrali so številne koncerte po Sloveniji, Avstriji in Nemčiji, dobro pa jih pozna tudi ormoška publika. Po treh letih se ponovno vračajo v Unterhund in kot vedno garantirajo nastop, poln pristne, udarne in neposredne punk rock energije!