MADEž IN SLOVENIA: Buldogi, Carina, Kuga, Sarkofuck


sobota, 17. decembra 2011 ob 21:30

KAK Ormož predstavlja

Punk koncert MADEž IN SLOVENIA

Nastopajo

BULDOGI
http://www.myspace.com/buldogi
http://www.facebook.com/pages/Buldogi/190427158387

CARINA
http://www.myspace.com/carinaslovenija
http://sl-si.facebook.com/CarinaSlovenija

KUGA
http://www.facebook.com/KUGAband?sk=info

SARKOFUCK
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=50030221534

Sobota, 17.12.2011 ob 21.30
Unterhund Ormož
Vstopnina: 5€
www.unterhund.org

Ni lepo. Madež je legel na Slovenijo.

Skorumpirani politiki so ukradli državo, pohlepni finančniki so zašpekulirali denar. Državljani so še samo potrošniki, statistične kategorije med policami hipermarketov. Napihnjeni balon pričakovanj in zlaganega ugodja se je razpočil. Dolgo toplo poletje se je končalo. Lagodnost, nezainteresiranost in apatija niso del rešitve ampak so del problema. Ostane samo še akcija!

Madež in Slovenija. Flotni napad na slovenske odre, čistilna akcija v režiji treh bendov, ki izhajajo iz žlahtne tradicije ljubljanskih punkovskih in post punkovskih zasedb. Tradicijo nadgrajujejo s sodobnim, angažiranim in aktualnim pristopom v maniri zdravega, čvrstega rocka.

Kuga bo okužila apatijo in nezainteresiranost, Carina jo bo neusmiljenjo ocarinila, Buldogi pa jo bodo dokončno pregnali.

POZIVAMO SLOVENSKO MLADEŽ, DA UNIČIMO DEŽELE MADEŽ!

BULDOGI (Ljubljana)

Buldogi so se v slovensko punk zgodovino vpisali že kot najstniki z objavo pesmi na legendarnih kompilacijskih vinilkah »Novi punk val 78-80« (1981) in »Lepo je…« (1982). Po dolgem zatišju so leta 2009 ob 30-letnici nastanka izdali svojo prvo ploščo z naslovom “Rektospektiva 1979-1982”, za katero so na novo posneli pesmi iz tistega obdobja. Le poldrugo leto zatem udarijo znova – tokrat z zares povsem novo ploščo “Ni lepo”, s katero neusmiljeno obračunavajo z današnjimi zmedenimi razmerami v družbi. Buldogi so legende. Ker so tukaj, ker ni lepo in ker jim ni vseeno.

CARINA (Ljubljana)

V.I.S. Carina nadaljuje. Ljubljanska staro punkerska ekipa, ki so ji mnogi napovedovali enkratnost, še vedno kaže zobe in je celo pred snemanjem novega ploščka, medtem ko priče iz njihovih zadnjih koncertov pripovedujejo, da gre za nastope, ki s suverenostjo, sproščenostjo, enostavnostjo ter neposrednostjo učinkujejo malodane terapevtsko. Zdravilo za zgužvane duše..

KUGA (Ljubljana)

Skupina je nastala leta 1979 v Ljubljani, ko je punk dodobra začel svoj pohod po teh prostorih. V njihovi glasbi je čutiti pridih reggae-ja, ska-ja, dub-a, pa seveda dobršno mero punkovske ostrine. Po skoraj tridesetih letih hibernacije se Kuga vrača na sceno. Trenutno ni cepiva in znanih medicinskih ukrepov, ki bi Kugo lahko omejili.

SARKOFUCK (Ormož)

Za primeren uvod v sobotno veselico bodo poskrbeli mladci iz ormoškega Sarkofucka, ki že nekaj let gojijo neugnani punk zvok. Letos poleti so nastopili na NGOM Festivalu v kosovskem Prizrenu.