TEDEN MLADIH (KOŠ & MCO): Eight Bomb, Nero Burns


petek, 27. maja 2011 ob 21:00

Mladinski center Ormož, JSKD OI Ormož in Klub ormoških študentov

vas vabimo, da v naši družbi obeležite NACIONALNI TEDEN MLADIH:

Petek, 27. maj 2011, ob 21. uri, v Unterhundu

NOČ MLADIH – ROCKABILLY KONCERT: EIGHTBOMB in NERO BURNS

Vstopnina: 3 €

NERO BURNS (Velika Britanija, Slovenija)

Nero Burns, psychobilly trio iz Londona, v zasedbi zakonskega para – Nero Burns (vokalist / kitarist) in Honey Remo (basovska kitaristka), na bobnih pa ju spremlja Matic (ex-Real Things), žgejo distorziran psychobilly.

Korenine njihove glasbe najdemo v različnih obdobjih rock\’n\’roll zgodovine, še najenostavneje in najbolj razumljivo pa bi jo bilo mogoče označiti kot rockabilly, cepljen z okusno mero punk-rocka. Nero Burns s svojim mešanjem zvoka punkabillya 50-ih, garage punka 60-ih in punk rocka 70-ih v “multipraktiku” popestrijo z obvezno distorzijo ter s programiranimi bobni/zvoki noirovskemu swampbillyu dajejo prepotrebno ostrino retro-futurizma.

Originalno izhajajoč iz Londona, zdaj nastanjeni v Prekmurju, so v preteklosti oder delili z imeni, kot so Demented Are Go, The Long Tall Texans, Nekromantix, Meteors, The Flaming Stars itd…Nero Burns so že dvakrat igrali na Monster Walku Grossmannovega festivala filma in vina.

Info:
http://www.myspace.com/neroburns

http://www.neroburns.com/index.html

video:


EIGHTBOMB (Slovenija)

Vodilno ime slovenskega neorockabilly-ja in najbolj vroč slovenski neo-, psycho-, rock’n’roll-a-billy band obljublja večurno nepozabno zabavo za vse ljubitelje te glasbe, tistim ki to še niste, pa zagotavlja, da boste tekom koncerta to zagotovo postali.

Pred nekaj leti se je skupina glasbenikov zbrala zaradi posebne naloge – poživiti večer z živo glasbo starih rockabilly uspešnic. Večer, ki so ga s svojo neverjetno odrsko energijo nepozabno popestrili pa je prinesel še mnogo več od izvrstnega žura. Pustil je potrebo po še in več. Od takrat naprej so se fantje zagrizli v delo, sestavili stalno postavo in začeli pravo malo revolucijo v slovenskem glasbenem prostoru. Začeli so z ustvarjanjem avtorske glasbe, ki so jo odeli z zvoki sodobne rockabilly produkcije in s tem postali skupina, ki ji daleč naokrog ni para. Njihova prva studijska plošča Hemispehric, sestavljena iz samih avtorskih pesmi, je požela številna odobravanja in pozitivne kritike, skupina pa je postala ena najbolj zaželenih udeleženk vseh rockabilly dogodkov v mejah Slovenije in tudi izven njih.

Info: http://www.eightbomb.com

Posnetki: