GBH, Extreme Noise Terror, Wasserdicht


petek, 22. februarja 2013 ob 22:00

KAK Ormož ponosno predstavlja

GBH (hardcore punk, Velika Britanija)
http://gbhuk.com
http://www.myspace.com/gbh

EXTREME NOISE TERROR (crustpunk/grind,Velika Britanija)
http://www.extremenoiseterror.co.uk
http://www.myspace.com/extremenoiseterroruk

WASSERDICHT (hardcore, Ormož)
http://www.last.fm/music/Wasserdicht

Vstopnina: 15€

 

Število vstopnic je omejeno.

Rezervacij več ne sprejemamo. V petek bo na voljo še 50 vstopnic.

 

Urnik:

Vrata: 20.30h
Wasserdicht: 22.00h
GBH: 22.45h
ENT: 00.30h

Vsi, ki ste rezervirali karte, pridite v klub do 22h.

GBH so nastali leta 1979 v Birminghamu in skupaj z The Exploited in Discharge sodijo med najrazvpitejše in najpomembnejše predstavnike t.i. drugega vala punka. S svojo hrupno in radikalizirano različico punka so usodno vplivali tako na evropski hardcore zvok kot na številne thrash metal skupine, ki so se zgledovale po njihovi hitrosti. Kot glasbeno inspiracijo so jih navedla številna znana imena, kot so Metallica, Slayer, Sepultura, Anthrax, Queens of the Stone Age, Rancid in Nirvana. Leta 1981 so se prvič predstavili na EP-ju Leather, Bristles, Studs and Acne, ki je izšel za Clay Records. Pri isti založbi so izdali še legendarni prvi album City Baby Attacked by Rats (1982) in naslednika City Baby’s Revenge (1983) ter kultne single No Survivors, Sick Boy, Give Me Fire in Catch 23. Tudi na albumih, ki so sledili, so GBH ves čas ostali zvesti brezkompromisnemu punk zvoku. Znani so po eksplozivnih koncertih, za razliko od mnogih sodobnikov pa tudi od začetka nastopajo v praktično isti zasedbi – Colin Abrahall (vokal), Jock Blyth (kitara), Ross Lomas (bas) in bobnar Scott Preece, ki je v skupini že več kot 17 let. Predlani so izdali svoj deseti studijski album z naslovom Perfume and Piss za Hellcat Records. Po skoraj štirih letih odsotnosti se v okviru evropske turneje ponovno vračajo v Slovenijo, tokrat prvič v Unterhund, in to tik pred prihajajočo 23. obletnico delovanja kluba! Ne zamudite!

Extreme Noise Terror so nastali leta 1985 v Ipswitchu. S svojo podivjano različico hardcore punka z vplivi metala, začinjeno z nečloveškim kričanjem vokalistov Deana Jonesa in Phila Vanea, so vplivali na nešteto kasnejših crustpunk, grindcore in death metal bendov. Leta 1986 so izdali legendarni split LP Radioactive/Earslaughter s skupino Chaos UK. Leta 1987 jih je opazil kultni britanski radijski DJ John Peel. Posnetki z gostovanja v njegovi oddaji na BBC-ju so izšli na EP-ju The Peel Sessions. Leta 1988 so izdali debitantski LP Holocaust in Your Head, ki sta mu sledila še split LP In It For Life s skupino Filthkick (1989) in EP Phonophobia (1991). Prvo obdobje delovanja benda se je zaključilo s sodelovanjem s takrat slavnimi KLF, s katerimi so tudi nastopili na podelitvi nagrad BRIT in šokirali s streljanjem slepih nabojev iz brzostrelke v občinstvo. Po daljšem obdobju prevladovanja death metal vplivov so se leta 2008 z albumom The Law of Retaliation vrnili k hrupnemu punku. Februarja 2011 je v 46. letu starosti preminil Phil Vane, ki so se mu poklonili s spominskim nastopom na londonskem ScumFestu. Z novim vokalistom Johnom Loughlinom se ponovno vračajo v Slovenijo, prvič pa bodo svojo hrupno mašinerijo zagnali tudi na Unterhundovem odru!

Za primerno hrupen uvod bodo poskrbeli hišni HC veterani Wasserdicht. Skupina je nastala leta 1990. Izdali so dva split LP-ja, leta 1996 s punkerji Scuffy Dogs in leta 2002 s crust/grind skupino Humanitär, poleg tega pa tudi split single s hrupnimi hardkorovci Konstrukt (1996) in split mini CD s straightedgerji FxPxOx (2003). Sodelovali so tudi na številnih kompilacijah (Preko zidova nacionalizma i rata, Unterhund Veselica, Europe in Decline, Rudi Rat Vol 6, No Border Jam 4/5, Zrcalo dehumanizacije…) in nastopili na številnih koncertih po Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Nemčiji in Italiji. Po daljšem premoru so se pred kratkim vrnili na sceno.