Filmski večer: Žuriraj in umri mlad


sobota, 12. september 2020 ob 20:00

Po daljšem premoru zaradi pandemije koronavirusa se vračamo sveži, spočiti in pripravljeni na nekoliko drugačno, a vseeno obetavno klubsko sezono.
Trudili se bomo po najboljših močeh, da bomo preprečili širjenje koronavirusa, a vseeno zagotovili kvalitetne dogodke na kulturnem in glasbenem področju.
V soboto, 12.9. ob 20:00 uri začenjamo s filmskim večerom, ki ga bomo izvedli v sodelovanju z Grossmannovim festivalom fantastičnega filma in vina.

ŽURIRAJ IN UMRI MLAD (grozljivka, komedija)
Avstrija; 2018; 90 min; v nemščini s slovenskimi podnapisi
Režija: Dominik Hartl
Scenarij: Karin Lomot, Robert Buchschwenter
Fotografija: Thomas W. Kiennast
Glasba: Karwan Marouf
Igrajo: Elisabeth Wabitsch, Michael Glantschnig, Marlon Boess, Markus Freistätter, Valerie Huber, Antonia Moretti
Producent: Florian Gebhardt
Produkcija: Thimfilm

Po zombi komediji Napad irhastih zombijev, ki si je prislužila posebno omembo žirije za hudega mačka na Grossmannu 2016, je tukaj novi film avstrijskega režiserja Dominika Hartla. V poreški Lanterni posneti Žuriraj in umri mlad je skrajno zabavna slasher komedija, v kateri se mastni štosi izmenjujejo s krvavimi umori, hiter tempo in obilica obratov pa poskrbita, da na divji vožnji ni prostora za dolgčas.
“Skupina avstrijskih srednješolcev se odpravi žurirat na hrvaško obalo. Maturantski izlet se spremeni v nočno moro, ko ugotovijo, da nanje preži zakrinkani morilec. Komu bo uspelo preživeti »najbolj noro zabavo v življenju«?”

Trailer:

VSTOP JE PROST!

‼️POUDARJAMO‼️
Glede na epidemiološko stanje, vse obiskovalce prosimo, da držijo medsebojno razdaljo in upoštevajo vse aktualne preventivne ukrepe. Prosimo, da se dogodka udeležite le v primeru, da ste popolnoma zdravi.