Fašenk v Unterhundu: Fakofbolan, SAŠA 21


sobota, 22. februarja 2020 ob 21:00

🔜 V soboto, 22.2.2020 se bo v Unterhundu odvijala tradicionalna fašenska veselica v sodelovanju z Mladinskim centrom Ormož! V goste prihajajo legendarni puljski pankeri Fakofbolan ter SAŠA 21, puljčani, ki bodo Unterhund premierno zatresli s svojimi BOOGIE PUNK ROCK ritmi! Odlično vzdušje je zagotovljeno, maske so obvezne 🎭– z nami bo tudi Vitomir Kaučič, ki bo izvajal brezplačno poslikavo obraza po vaših željah! 🎉

Nekaj o nastopajočih:

Fakofbolan (Punk/Pula, HR)

”Trenutno eden najbolj cenjenih hrvaških punk bandov se je formiral leta 1993 v duhu festivala Monte Paradiso, lociran v Puli. Nekateri od članov so bili nepogrešljivi pri zagonu že prej omenjenega festivala, ki je predvsem zaradi neposrednega stika med organizatorji, občinstvom in nastopajočimi postal znan daleč naokoli. Kvartet je dozoreval v času vojne in brutalnega nacionalizma, kar je nedvomno vplivalo na angažiranost v njihovih tekstih. V samo nekaj letih so s svojo lastno vizijo postali stalnica vseh klubov v širši okolici. Postali so band, s katerim se je publika poistovetila in ga sprejela kot glas svoje generacije. Leta 2006 so zaradi raznih družinskih in osebnih zadev za krajši čas prenehali z delovanjem ter se leta 2009 vrnili, saj so ugotovili, da je potreba po njihovi prisotnosti na sceni izjemna. Fantje nam bodo tokrat ponudili adrenalinsko dozo punka, ki ga radi primerjamo z angleškim pouličnim (street) oi punkom, obenem pa nam bodo pokazali puščobo hrvaške tranzicije in dokazali, da nam imajo še veliko za povedati, še zlasti, ker se nasprotja v sodobni družbi poglabljajo in jim ni videti konca.”

Tibor – (Kitara)
Šapo – (Vokal)
Đuro – (Bass kitara)
Dejo – (Bobni)

https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/
https://soundcloud.com/pdvrec/fakofbolan-vidimo-se-nismo

SAŠA 21

”Pionirji boogie punk rocka, puljski trio SAŠA 21 so bend Saleta Verude, ki je bil kitarist legendarnih KUD Idijotov (1981-2012). Čeprav so začeli z delovanjem že več kot dekado prej, so se resno lotili dela leta 2012, dve leti kasneje pa izdali prvnec “VD-i1”. Od začetka kontroverzni “kakav je to stil, šta oni hoče?” Saša 21 izziva nezaupanje do te mere, da je njihov nastop v puljski Mimozi, prekinila racija. Iskalo se je marsikaj, od drog pa do vzroka in izvora skovanke “boogie punk rock”. Lokalni specijalci niso našli ničesar, preko interneta pa so nasilno zahtevali pojasnilo od članov benda.”

Sale Veruda
Boris Kvaternik
Igor Sigi Perković

https://www.facebook.com/sashaa21/
https://www.youtube.com/watch?v=jedlB5Ec6wg

Vabljeni!