Demolition Group


sobota, 19. oktobra 2019 ob 21:00

 

Grossmannov festival fantastike in stripa

predstavlja

DEMOLITION GROUP
http://www.demolitiongroup.si

 

KAK Ormož v soorganizaciji z MCO – Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož predstavlja energičen koncert kultnih Demolition Group, ki se bo odvijal v sklopu Grossmannovega festivala fantastike in stripa v Ormožu.
______________________________________________________
Najava festivala:

Prlekija je pokrajina, ki je že sama po sebi takšna, kot da je nastajala izpod peresa katerega od največjih piscev fantastike. Vsi ti gradovi, kulturna dediščina, narava, ki v svoji posebnosti deluje kot Rivendell iz trte, Drava, ki kot Blackwater Rush varuje številna grajska obzidja in moč Jeruzalema, ki v sebe vsrka vse junake v iskanju vinskega grala pa so zadosten razlog, da avanturisti iz oddaljenih kraljestev prav tukaj poiščejo inspiracijo za svoje nadaljnje podvige. Ljudje, ki tukaj živijo, imajo vse karakteristike stripovskih junakov. Malokaj je pri njih zmerno. Ko so srečni, se pretirano veselijo, ko so žalostni, teče iz njih morje solz, ampak ko so žejni….. No, takrat, takrat pa si spijejo. In to dobro. Zato se ne čudite, če vas ob obisku Ormoža preseneti bližnje srečanje z »Brojem 1« ali vas pa kje ob šanku nagovorita Sir Oliver in Robert Rock. Tukaj ne manjka niti fikcije. Tisočletja se razvijajo znanstveni aparati imenovani »preša«, ki trdo snov- grozdje predelujejo v tekočo- mošt, nato se v proces vključijo alkimisti iz oddaljenih galaksij in tako nastane čudežen napitek- vino. In to ne navadno vino, ampak najboljše. Od planeta Ryloth na eni strani in zvezde Illum na drugi ni boljšega. Preverjeno!

Dragi naši občani in občanke, ljubitelji fantastike, znanstvene fantastike in stripa, ter vsi ostali, ki s tem niste najbolj seznanjeni, vljudno vabljeni na GROSSMANNOV FESTIVAL STRIPA IN FANTASTIKE, ki bo potekal od 18.10 do 20.10.2019 v Ormožu. Kraj dogodka bo – kot se tematsko spodobi – Grad Ormož. V treh festivalskih dneh boste lahko uživali v filmskih projekcijah, radijskih igrah, predavanjih, delavnicah, kvizu, družabnih igrah, veliki fantastični tržnici in številnih drugih dogodkih. Po zdaj že tradicionalnem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina je Prlekija dobila še festival stripa in fantastike, s tem pa naredila velik korak, da Prlekija dobi status Fantastične Meke!

https://www.facebook.com/Grossmann-Fantasy-SciFi-and-Comics-Festival-120285432705090/
______________________________________________________

Demolition Group

They look and sound like Doctor Feelgood after 18 pints having a jam with Killing Joke’s roadies.
– NEW MUSICAL EXPRESS, Berlin Independence Days, 1994

Glasba Demolition Group je energičen spoj elektronskih in akustičnih ritmov, rock in funk kitar, nevrotičnega saksofona in arhaičnega vokala. Ostajajo brezkompromisna rokovska zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe.

Goran Šalamon, vokal
Aleš Suša, saksofon
Petar Stojanović, kitara
Tomi Gregel, bas
Ivan Gregel, bobni
Matjaž Pegam, zvok in produkcija

Do zadnje kaplje krvi, do zadnje kaplje znoja.
Vabljeni!