COMPACT FLATUSSS FEST: SMF, Wasserdicht, ZMP, Zašenki


sobota, 9. junija 2012 ob 21:00

KAK Ormož v sodelovanju z Nocturne magazinom predstavlja

Compact Flatusss Festival

SMF (Beograd)
http://www.smfband.com

Absolutne legende HC zvoka iz Beograda bodo na svojem prvem nastopu v Sloveniji predstavljale svoj novi album, seveda pa ne bodo manjkale tudi stare uspešnice na čelu s komadi, ki so jih navdihnile kultne komedije Slobodana Šijana! Vozi Miško!

WASSERDICHT (Ormož)

Ormoški vodotesni HC ansambel se posebej za Compact Flatuss vrača od mrtvih v razširjeni & pomlajeni zasedbi z ekskluzivnim repertoarjem, polnim zimzelenih melodij!

ZMP (Slovenj Gradec)
http://www.myspace.com/zmpband

Mlada slovenjgraška zasedba bo na svojem prvem nastopu v Unterhundu postregla z brezkompromisnim in energičnim punk zvokom! Eno najugodnejših presenečenj na Slo punk sceni!

ZAŠENKI (Murska Sobota)
http://www.myspace.com/zaschenki

Murskosoboški Zašenki se po nedavnem nastopu v Unterhundu vračajo v Ormož z zafrkanskim in kot britev ostrim HC zvokom stare šole! To bodo nevoule!

Vstopnina: 8€

Open Flatuss festival  je bil prvi dvodnevni underground punk festival v Sloveniji in obenem eden prvih dvodnevnih festivalov na prostem pri nas. Organiziralo ga je ljutomersko društvo KAM (Klub alternativne mladine), prva edicija pa se je zgodila leta 1996 ob Gajševskem jezeru. Na tej lokaciji je Flatuss gromko zazvenel le še 1998. leta, vse ostale edicije do leta 2003, ko se je še zadnjič zgodil na prostem, so potekale na travniku ob tovarni Krka v Ljutomeru. Od leta 2004 do 2006 se je festival prelevil v enodnevni dogodek in se s sodelovanjem društva KAK Ormož preselil v Unterhund. Na 11 festivalskih edicijah so se na odru zvrstile številne domače in tuje skupine, poleg najrazličnejših odvodov punka pa je bilo moč slišati tudi veliko metal, ska in reggae glasbe.
Po uspešni lanski ponovni obuditvi Unterhunda je letos napočil čas, da se tudi Flatuss vrne med nas, v časom primerni kompaktni različici, manjši, a močnejši in bolj masten kot kdajkoli!
Vabljeni!